Van Dekking tot Uitvliegen Bekijk groter

Van Dekking tot Uitvliegen

db-001

Nieuw product

De basis van de fokkerij is het fokken van een nest. Daar begint het allemaal mee. 

Meer details

16,95 €

Meer informatie

Marjoleine Roosendaal is wetenschapsjournalist, fokker en keurmeester. In haar journalistieke werk legt zij zich vooral toe op de specialisatie fokkerij en genetica van honden. Ze schrijft al jaren in de haar kenmerkende toegankelijke stijl over alle ontwikkelingen die zich voordoen in de kynologie en werkt samen met vertegenwoordigers van diverse rasverenigingen aan een goed en gezond fokbeleid. Marjoleine Roosendaal heeft ruim dertig jaar ervaring met het fokken van honden.

De basis van de fokkerij is het fokken van een nest. Daar begint het allemaal mee. Dat is natuurlijk heel erg leuk en absoluut iets om naar uit te kijken. Maar hoe doe je dat op een verantwoorde manier? Welke adviezen zijn zinnig, en wat kan beter naar het rijk der fabelen verwezen worden? Waar moet je op letten, wat doe je wel met je drachtige teef en wat niet, wat is normaal tijdens de dracht en bevalling, welke symptomen zijn reden tot ongerustheid, wanneer schakel je een dierenarts in en met welke bijzondere aandachtspunten moet je rekening houden? Wat moet je in huis halen en klaarzetten voor de eerste pup geboren wordt?

En niet onbelangrijk en vaak onderschat: wat komt er aan administratie kijken bij een nest, met of zonder stamboom?
Zeker voor de beginnende maar ook voor de ervaren fokker is dit boekje een praktische en overzichtelijke handleiding met tips en adviezen volgens moderne inzichten.

90 bladzijden, softcover

ISBN 9789493060005

3e druk 2024