Bomhond, showhond of poulet

bsp001

Nieuw product

Het verhaal dat niet
eerder verteld is..

Meer details

Nu leverbaar

34,95 €

Meer informatie

Over een van de meest donkere periodes in de /Nederlandse geschiedenis is veel verteld, maar niet eerder stond de mens en de hond centraal. Hoe verging het onze trouwe huisgenoot tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Want ook in die vijf verschrikkelijke jaren waren er honden. Showhonden die nog altijd streden voor een uitmuntend, honden die berichten overbrachten voor de troepen, honden die mensen redden en honden die tanks moesten opblazen. En honden die als voedsel dienden.

Er werd met honden gewerkt, er werd met honden geshowd, er werd met honden gevochten, er werd met honden gesport. Honden waren huisdieren van wereldleiders aan beide zijden van het front. Rassen kwamen op, rassen werden bekend of juist vergeten. Honden waren mensenredders, en honden waren een verschrikking voor mensen in de kampen...

“Bomhond, showhond of Poulet geeft een in Nederland niet eerder beschreven beeld van al die hondenactiviteit in Nederland en aan de fronten van de oorlog. Een beeld dat zowel mensen die alles willen weten van honden, als mensen die alles willen weten van de oorlog een andere kijk geeft op de jaren ‘40-45.

“Bomhond, showhond of poulet” is het eerste deel van “Honden in de geschiedenis”, waarin de rol van honden bij grotere en kleinere historische gebeurtenissen en tijden wordt bekeken. Dit deel verschijnt medio november, en is nu vast te reserveren. Ruim 330 pagina’s, met  ca 70 illustraties.

Anderen zeiden:

Het Parool:  Bomhond, showhond of poulet is een fascinerend boek, dat zeker iets toevoegt aan alle boeken die er in Nederland al waren over de oorlog. 

Judith Lissenberg:  De feitenverzameling spreekt voor zich en blijft tot de laatste pagina fascineren.

Traces of War: Over kynologie in oorlogstijd is niet eerder zo uitgebreid geschreven. Dit boek voegt daarmee een dimensie toe aan de geschiedschrijving over de oorlogsjaren in Nederland